Vlooien bij huisdieren
De vrouwtjesvlo nestelt zich op uw huisdier, zuigt zich vol met bloed en legt eitjes op de huid van uw dier. Uw hond of kat krijgt door het speeksel van de vlo jeuk en begint met krabben. Doordat uw huisdier begint met krabben, vallen de eitjes van uw huisdier af en komen de eitjes mogelijk op de grond terecht. Uit de eitjes komen larven die zich voeden met huidschilfers die bijvoorbeeld in kussens en tapijten zitten. Als de larve groot genoeg is ontpopt hij zich na een tijdje tot een volwassen vlo. Deze volwassen vlo springt weer op uw hond of kat en zo begint de hele cyclus weer van voor af aan. Doordat een vlo tientallen eitjes per dag legt, ontstaat er al snel een vlooienplaag in huis.
Een vlo kan tot 130 dagen overleven op zijn gastheer, afhankelijk van hoe goed de omgevingsfactoren zijn. De cyclus van de vlo is meestal tussen de 2 à 3 weken bij de juiste condities.
De eitjes kunnen lang overleven en kunnen daardoor lang blijven liggen op een bepaalde plek. Zo blijft de vlooien plaag zich door ontwikkelen.
Biocide vrije vlooienbestrijding
Door een biocide vrije bestrijding uit te voeren worden zowel de aanwezige vlooien, eitjes, larven en pop ingekapseld. Daardoor hebben ze geen kans meer op overleven. Het is een voor huisdieren en mens veilig product. Dit heeft als voordeel dat de ruimte weer snel betreden kan worden na de bestrijding en er blijven geen giftige residuen in de ruimte achter. Er is geen resistentie van de vlo tegen het middel.
Huisdier en ruimten
Zelf zult u het huisdier nog moeten (laten) behandelen tegen vlooien. De eitjes en vlooien in een mand of kleed van het huisdier kunt u op hoge temperatuur wassen. De ruimten voordat de behandeling plaatsvindt grondig stofzuigen en de stofzuigerzak afsluiten en weggooien.
Graag kom ik de werkwijze uit leggen en u van de vlooienplaag af helpen.